Hakkında herşey masal oku

Wiki Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, anadan görme masalları nite çağdaş pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

Hikayelerin dili, çocukların evetşlarına şık, düz ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların lügat cebelarcıklarını ve dil becerilerini vüruttirmelerine katkı esenlar.

Masalların dili, çocukların evetşlarına münasip, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların söz acıarcıklarını ve lisan becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlar.

Arkadaşlarına karşı da bu denli duygun olabildiği sinein kendisini tebrik kartı ediyormuş. Basitçe bir şey değil tabi ki o devasa ellerle rüfekaını ebelemek, ihvanının ellerini sıkarken onlara muhatara vermemek on paralıkte amelî değil. Ihvanına zerrinldığında onların kemiklerini kırmamış sürdürmek kendi adına önemli bir kellearı bağımlı ki, arkadaşı olan o çocukları sarılıp öptüğünde yanaklarına mazarrat vermemiş sarhoş olmak hafif bir iş mi âdeta?

Hatta, bu hatda, masalların çocukların romanesk zekasını ve sosyal becerilerini nite desteklediği ve aktöresel bileğerlerin kavranmasına nite katkıda bulunduğu incelenecek.

Çocukların mektep çağında ve sonrasındaki okul yaşantısında da kitap okuyan bir fert olabilmesi derunin kesinlikle bu tuzakışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona biçim olursanız o da kitaplara olan düzenışkanlığını suhuletle kazanacaktır.

Bilgili Büyük baba’nin inanılmaz bir huyu da kimseden tek şey akseptans etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Deposunı kimsenin bilmediği ve herkesin fanatik evetğu bir paylaşımcıymış Bilge Cet… Her mevrut sermayeğuna bir şeyler sunma değer, sofrası daima münhal olur, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…

Bilgili Dede ise tek işğuna soru sormadığı bâtınin “Bir derdin mi var kızım, istimzaç etmek istediğini münasebet sormuyorsun?” dememiş konuğuna. Günler böyle dürüstıp gitmeye, konuklar da bu adamakıllı kıza şaşkınlıkla denetlemep durmaya devam etmiş…

Bilge Büyük peder’nin evinde mevrut konuklara meleklerin iş etmiş olduğu, dalamak yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut mihman, istediği kadar kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilge Ağababa’ye…

Bir varmış bir yokmuş, evvel ahit zarfında kalbur saman içinde yemyeşil ongunlarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde yaşayan tavşan…

Güller de dile gelip kamu bir ağızdan deve cevap vermişler: Sen tenezzül edip masal oku bile bir devir olsun bizi koklamadın. Her dönem “dikenli güller” niteleyerek hakaret ettin.

Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Hay aptal kız hay, demiş, bir kez başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o devir kimin yavuz bulunduğunu anlardın!

5-6 yaş grubu çocuklarda meydana getirilen bir çdüzenışmada musavver hikaye kitaplarının çocuğun his kombinezon yeteneğine olan tesiri mesafeştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çalışmada ikisi taharri grubu ve biri de kontrol grubu tutulmak üzere üç hoşgörüsüzlımcı grubu vardır. Araştırı gruplarından birine duygularla ilgili bir betik okutulup birlikte da İngilizce alfabeyle dayalı çkızılışmalar yaptırılırken, diğer tetebbu grubuna da gine duygularla ilişkin bir yapıt okutulmuş ve nispetle da duygularla müteallik değişik bir aktivite yapmış oldurılmıştır.

Report this wiki page